Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

11 Karácsonyi Esküvő inspiráció, ami garantáltan meghozza a kedved egy téli esküvőhöz

Tömösváry Panna - 2022. 12. 11. 02:13:14
11 Karácsonyi Esküvő inspiráció, ami garantáltan meghozza a kedved egy téli esküvőhöz

Minden esküvő évszaktól függetlenül emlékezetes, a téli esküvőkben, van valami igazán varázslatos. A csípős levegő, a havas táj, a hangulatos érzés, hogy megoszthatjuk a boldogságunkat a családunkkal és barátainkkal  – mindez egy olyan estét eredményez, amelyet senki sem felejt el egyhamar. Egy decemberi esküvő pedig tökéletes alkalom lehet arra, hogy megünnepeljük az év ezen szakaszát, és lényegében a valaha volt legjobb karácsonyi partit rendezzük. 

Ráadásul, mivel az esküvői szektorban a tél off-seasonnek számít még akár spórolhatunk is, és nagyobb eséllyel lesznek a szolgáltatók időpontok tekintetében is rugalmasabbak!

Elhoztunk tehát nektek pár ötletet, melyek inspirációul szolgálhatnak ha fontolgattok egy karácsony tematikájú esküvőt!

1. Meghívó - a karácsonyi hangulat megalapozása

 

Mint minden tematikus esküvő esetén, a hangulat megalapozása már a különleges meghívókkal elkezdődik. Egy karácsonyi téma igen ritka de annál több egyedi lehetőséget rejt magában. A karácsony szelleme igazán elragadhatja a fantáziánkat és bátran nyúlhatunk a piros és zöld színekhez, választhatunk hógömb, fenyő, fagyöngy vagy akár mézeskalács motívumokat is. A lehetőségeknek tényleg csak a képzelet szabhat határt! 

 

2. Köszönőajándék 

 

Mi nagyon örülünk neki, hogy itthon is egyre elterjedtebb ötletes, egyedi köszönő ajándékkal kedveskedni az esküvőre érkező vendégeknek. Ezek a kis apróság csomagok minden vendég szívét megmelengetik és örök emlékként őrzik őket. Bármit adhatunk, de érdemes ezt is az esküvő stílusához, tematikus színeihez igazítani. A karácsonyi témához illően például adhatunk egyedi karácsonyfadíszt melyen a házasuló pár neve szerepel, vagy esküvői mézeskalács figurákat.   

 

3. Boldogságkapu karácsonyi díszekkel

 

Boldogságkaput 20-30 évvel ezelőtt csak az amerikai filmekben láthattunk, de mára már szerencsére bárki bérelhet vagy készíttethet a nagy napjára. Nem hiába ennyire népszerűek, hiszen meghitt keretet adnak a ceremóniának, amikor kimondjátok a boldogító igent és ay esküvő további részén is ragyogó díszletként szolgál. Örökzöldekkel, piros bársony masnival vagy csillagokkal, üveg gömbökkel díszítve pedig máris karácsonyi hangulatra szabtuk. 

 

4. Welcome drink? - Téli koktélok 

 

Miért ne csempésznétek bele a karácsonyi hangulatot a menübe is. Ha forralt bort, puncsot, forró csokit vagy különleges fahéjas, szegfűszeges koktélokat kínáltok a vendégeknek garantáltan a ti esküvőtöket fogják évek múlva is emlegetni. 

 

5. Karácsonyfa alakú falatkák

 

A legtöbb falatka könnyen ölthet karácsonyi köntöst - valójában bármelyik, legyen akár sós, akár édes - egy kis kreativitással már is igazán extra ünnepi harapnivalókkal kedveskedhettek a vendégeiteknek.

 

6. Tojáslikőr elvitelre

Szolgáljatok fel tojáslikőrt mini bögrékben, amikre a nevetek és az esküvő dátuma van írva. Így nem csak egy közkedvelt ünnepi itallal hódítjátok meg vendégeitek szívét de mivel emlékként is haza vihetik, akár köszönő ajándékként is funkcionálhat!

 

7. Harangok

Hogyan lehetne karácsony tematikájú egy téli esküvő harangok nélkül? Megjelenhetnek a dekorban de akár névtáblák is lehetnek!  Sőtt… Akár "Csók Csengő"-t is adhattok, így pohár kocogtatás helyett, csengettyű szóval jelezheti a násznép, ha csókot követel az ifjú pártól!

 

8. Örökzöld dekoráció

 

Ha az esküvői dekort karácsonyi hangulatba öltöztetnétek, a legkézenfekvőbbek az örökzöldek. Nem csak stílusos, de szerintünk van valami igazán romantikus abban, ha mindig az esküvőtök jut majd az eszetekbe fenyő illatról. Extra tippünk, hogy párosítsátok a fenyő ágakat vörös rózsákkal, mi sem gondoltuk volna, mennyire passzolnak egymáshoz, de minket teljesen elvarázsolt!

 

9. Fényfüzér minden mennyiségben

 

 

Azt hiszem abban mind egyetérthetünk, hogy fényfüzér nélkül nem karácsonyi esküvő a karácsonyi esküvő! A tündér fényekben rejlő lehetőségek száma végtelen, de bármilyen formában is válaszd őket a varázslatos hangulat garantált. 

10. Csillogó bordó vagy fenyőzöld ruhák a koszorúslányoknak!

 

Ha karácsony, akkor a csillogás kötelező! Stílusosan választhatsz koszorúslányaidnak ragyogó, visszafogottan csillámló, lurexes anyagú ruháink közül. Glitter modellünk mind piros, mind zöld színben igazán elragadó darab. A V-kivágott, mellben húzott fazon mindenkinek előnyös. A szoknyarész hosszú, így a magas hölgyek alakját kiemeli, az alacsony hölgyek esetén pedig nyújtja az alakot. 

11. Legyen hó!

 

Bár az egy téli álom esküvőn havazik is, sajnos ezt nem láthatjuk előre. Szerencsére egy kis kreativitással ez is megoldható! Hóesés helyett ugyanis fehér konfetti esővel is megteremthetitek magatoknak a hangulatot :D 
 

Képek forrása: Pinterest