Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A koszorúslány ruha választás etikettje

Tömösváry Panna - 2023. 01. 19. 21:35:46
A koszorúslány ruha választás etikettje

Az esküvői ruha és kellék beszerzéséhez hasonlóan a koszorúslány ruha vásárlás is jó buli, de biztosan nem lesz egyszerű feladat. Ha csak nem úgy dönt a menyasszony, hogy ő állja a költségeket, akkor bizony össze kell hangolni kinek mi fér bele a keretbe és ha ez nem lenne elég a lányok alkati és stílusbeli preferenciái is eltérőek lehetnek. 

Habár a feladat tele van kihívással és meglehet kicsit trükkös de szeretnénk megnyugtatni, nem kell hogy egy plusz stressz faktorrá váljon.

Menyasszonyként mire érdemes figyelned?

 

Mielőtt egyből bele veted magad a vásárlásba végezz egy kis piackutatást mind személyesen, mind online. Érdemes össze gyűjtened egy Pinterest táblára a neked tetsző fazonokat, stílusokat, színeket, így már a barátnőid is jobban bele tudják élni magukat az elképzelésedbe. Ha már megvannak az alapok elkezdhetitek megbeszélni az anyagiakat és határidőket.

 

Beszéljetek nyíltan a pénzügyekről az első pillanattól

 

Az esküvőszervezés önmagában olyan mintha az etikett aknamezőjén lépkednénk de a koszorúslány csapatod pénzügyi keretét meghatározni elég szenzitív téma. Tudjuk, hogy sokan ódzkodtok a témától és inkább halogatnátok az anyagiak egyeztetését de jobb az elején túl esni rajta így megspórolhattok pár kellemetlen szituációt.

 

Hagyj időt a választásra

 

Mint már írtuk érdemes kész ötletekkel, irányvonalakkal fogadni a koszorúslányokat színek, fazon esetleg textilek terén. Sok ruhakészítő méretre készít így érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni a választást. Ha nem is egyedileg varratott ruhákat választotok hanem például tőlünk rendeltek, akkor is érdemes előre gondolkozni, hiszen ha az általatok választott szín éppen nincs raktáron a kívánt mennyiségben 7-28 nap is lehet mire megjön. Ahhoz, hogy ne kelljen izgulnotok megérkeznek-e időben a ruhák gyertek el hozzánk minél hamarabb egy csoportos ruhapróbára 


Koszorúslányként mire érdemes figyelned?

 

Koszorúslányként, hogy mit viselsz trükkös kérdés, hiszen nem a te esküvőd de a te ruhád! Szóval itt van néhány tipp, hogy koszorúslányként miket érdemes szem előtt tartanod: 

 

Légy nyitott!

 

Mielőtt rástresszelnél, hogy milyen ruha viselésére leszel megkérve - legyen az szín vagy fazon, amivel nem feltétlenül tudsz azonosulni - próbálj meg nyitottan és rugalmasan hozzá állni a feladathoz.

A legtöbbször a koszorúslányok is bele szeretnek a menyasszony által választott ruhába mihelyt felpróbálják azt. Végülis ez a menyasszony nagy napja :) 

 

Kövessétek a menyasszonyt

 

Van amikor a lányok szabad kezet kapnak a koszorúslány ruha választás terén, de a menyasszonynak ilyenkor is lehetnek preferenciái. Például csak a színt szabja meg vagy a fazon is mindegy de mindenkitől muszlin anyagból készült ruhát kér. Esetleg azt szeretné ha egységesen koktélruhában vagy épp ellenkezőleg, maxiruhában szeretné látni a koszorúslányait míg a fazonban és az anyagban mindenki a saját ízlése szerint dönthet. 

 

Adjatok visszajelzést

 

Olyan ruhát kéne viselned, amit ki nem állhatsz? Csak feszengenél benne az egész esküvő alatt? Ha nagyon erős ellenérzéseid vannak semmiképp se tartsd magadban! Legyen az akár a szín, a szabásvonal vagy a dekoltázs íve ha úgy érzed biztosan nem tudsz megbarátkozni vele mindenképp találd meg a módját, hogy jelezd a menyasszony felé és keressetek egy kompromisszumos megoldást. 

 

PrincessFactory Tipp:

 

Szerencsére nekünk van egy szuper megoldásunk a testalkati különbségek áthidalására. Különleges Infinity ruháinkból végtelen számú variáció kialakítható, így mindenkinek a saját stílusához, alkatához illő ruhát alkothatunk belőle. Mivel maga a ruha ugyanaz, a szín és az anyag biztosítja a koszorúslány csoport egységes megjelenését.